Pelosi 56-ot méltatta

2012.05.15.

A szabadságáért harcoló magyar nép küzdelme 1956-ban a világban óriási visszhangot keltett – mondta az amerikai kongresszus képviselőházának demokrata párti frakcióvezetője hétfőn a budapesti Terror Háza Múzeumban, hozzátéve, hogy annak idején édesanyjával imádkozott a szovjet elnyomás ellen tiltakozó Mindszenty József bíborosért.

Az egynapos budapesti látogatáson tartózkodó Nancy Pelosi a magyar-amerikai diplomáciai kapcsolatok felvételének 90. évfordulója alkalmából rendezett beszélgetésen mondta el gondolatait.

Schmidt Mária, a múzeum főigazgatója méltatásában úgy fogalmazott, a ˝legendás Nancy Pelosi˝ olyan politikus, aki mindig odaállt a szabadságukért küzdők mellé, mindig kiállt az emberi jogokért, ˝ezt nem felejtjük el neki˝.

Pelosi a sikerekről és aggodalmakról is beszéltek

Nancy Pelosi, az amerikai törvényhozás alsóházának demokrata párti frakcióvezetője hétfőn a budapesti Terror Háza Múzeumban elmondta, találkozott aznap Orbán Viktor miniszterelnökkel és Kövér László házelnökkel, akiknek gratulált a magyar sikerekhez, és szó esett bizonyos aggodalmakról is.

˝Mindenekelőtt gratuláltunk nekik a Magyarországon elért sikerekhez, ugyanakkor kifejeztük néhány aggodalmunkat, amelyekről hallottunk az óceán túlpartján, amelyek a sajtószabadsággal, az igazságszolgáltatás függetlenségével, továbbá a szabad és tisztességes választásokkal kapcsolatosak˝ – felelte egy újságírói kérdésre.

Biztatónak nevezte a válaszokat, amelyeket kapott. Azt mondta, a Velencei Bizottság javaslatainak egy részéről a kormány és a testület egyeztetéseket folytat, a kormány érti az aggodalmakat, a sajtószabadság fontosságát.

˝Nem számon kértük ezeket a kérdéseket, baráti eszmecserét folytattunk˝ – mondta Nancy Pelosi.

Forrás: Echo Tv , 2012. május 15.