Merénylettől hadüzenetig

Szerző: Gerő András (szerk.)

Kiadó: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány - Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság - Habsburg Történeti Intézet, Budapest, 2014.

A Habsburg Történeti Intézet az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság közreműködésével dolgozza fel egy könyvben a dualizmus korabeli Magyarország életének utolsó békehónapját, amely 1914. június 28-tól, a merénylettől 1914. július 28-ig, a hadüzenetig tartott. Hatvan korabeli kiadvány cikkanyagából készült a válogatás. Ez a hatvan lap jószerivel a teljes történelmi Magyarországot bemutatja, a Dunántúltól az Alföldig, Erdélytől a Felvidékig és a Délvidékig számos sajtóorgánum szerepel az összeállításban. Megtudhatjuk: mi érdekelte az embereket; mi volt fontos és kevésbé fontos számukra. Kiderül, a tájékozódni vágyó olvasó mit tudhatott meg arról, hogy ebben a szokásos éghajlatú, nem rendhagyónak induló nyárban végérvényesen véget érnek-e a már megszokottnak számító békeidők.

Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány – Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság – Habsburg Történeti Intézet, Budapest, 2014.
485 oldal

3500 Ft
ISBN: 978-963-89981-0-1
 

 

 

Merénylettől hadüzenetig