Archívum

Felavatták Tőkéczki László síremlékét

Temetésének második évfordulóján 2020. január 23-án, 11 órakor, a Fiumei Úti Nemzeti Sírkertben avatták fel Tőkéczki László Széchenyi-díjas történész, egyetemi tanár síremlékét.

2020. január 23.
bővebben

Hit, illúziókkal

Milyen hitekkel és illúziókkal életek együtt az emberek a 20. század különféle metszeteiben, idősíkjaiban, és mit tehetünk ma a megújulás érdekében? Többek között ezekre keresi a választ Gerő András, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója a Hit, illúziókkal című legújabb kötetében, amelyet szeptember 11-én mutattak be a Habsburg Történeti Intézetben.

2019. szeptember 12.
bővebben

Frontmozi: Szamár-sziget rabjai (2015)

A Frontmozi-vetítéssorozat utolsó alkalmán ezúttal egy magyar dokumentumfilmet, a Szamár-sziget rabjai című alkotást tekinthették meg az érdeklődők december 13-án, csütörtökön a Kino Café Moziban.

2018. december 17.
bővebben

Új világrend született

Új világrend született címmel rendezett nemzetközi konferenciát az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság és a XX. Század Intézet december 12-én a Várkert Bazárban. Az eseményen nemzetközileg elismert történészek, szociológusok tartottak előadásokat az első nagy világégés utóhatásairól és jelentőségéről.

2018. december 14.
bővebben